Πλάκα Κερατέας

Η ιστοσελίδα του χωριού μας

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 23:08

Έκθεση Πεπραγμένων Απερχόμενου Δ.Σ. του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οικιστών Πλάκας Κερατέας – Λαυρεωτικής Περίοδος 2016 - 2017

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Αγαπητοί Συμπολίτες .

Η μεγαλύτερη εφεύρεση του Ανθρώπου είναι ίσως η δημιουργία κοινοτήτων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, που ζώντας σε ένα ολοένα πιο προβλέψιμο και ελεγχόμενο περιβάλλον έχουν την δυνατότητα να αναδείξουν  τις ικανότητες και τα ταλέντα τους στο δρόμο της προόδου. 

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να πετύχει αυτή η συνταγή, είναι να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλα τα άτομα της κοινότητας, όλοι θα πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις.

Πρωταρχική υποχρέωση των Θεσμικών που τους έχει ανατεθεί η Διοίκηση σε αυτές τις κοινότητες θα έπρεπε να είναι η φροντίδα για την εφαρμογή αυτών των προϋποθέσεων.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν εφαρμόζεται και κυρίως δεν εφαρμόζεται σε υποανάπτυκτες ή υπανάπτυξη χώρες αλλά και σε αρκετές αναπτυγμένες (μέσα σε πολλές παρενθέσεις το αναπτυγμένες) που είναι η δική μας.

Οι έννοιες Διαφθορά, Λαϊκισμός, Ατομικό Συμφέρον, Ρουσφέτι, Μέσον δεν είναι εφιαλτικές μόνο σε Κρατικό Επίπεδο αλλά είναι παρούσες κυρίως στο Τοπικό Επίπεδο διαλύοντας τον Κοινωνικό Ιστό και επαναφέροντας σιγά – σιγά τους συνθήκες τους ζούγκλας στην Κοινωνία τους. 

Από την ίδρυσή του ο Σύλλογός μας ήρθε αντιμέτωπος με αυτούς τους εφιάλτες φθάνοντας πολλές φορές στα πρόθυρα τους διάλυσης.

Όμως αντέξαμε, αντέχουμε και προχωράμε μπροστά.

Δυστυχώς όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό σε συνδυασμό με την Οικονομική Κρίση που συνεχίζει να πλήττει την χώρα μας, μας αναγκάζει να ασχολούμαστε με θέματα που ξεπερνούν κατά πολύ τα συνηθισμένα καθήκοντα ενός Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου προσπαθώντας να διατηρήσουμε την συνοχή της Κοινότητάς μας.

Μία Σοφή διοίκηση θα έπρεπε να μοιράζει ίσια κομμάτια από την μικρή μας πίτα σε όλους και όχι το μέγεθος του κομματιού σου να εξαρτάται από την ένταση τους φωνής σου, τα μπράτσα σου, την καταγωγή σου ή τον αριθμό των ψήφων της οικογένειάς σου.

Ο Σύλλογός μας μπροστά σε αυτούς τους εφιάλτες έχει να αντιπαραθέσει Έννοιες όπως Συμμετοχή, Δράση, Διαφάνεια, Συνεργασία, Αλήθεια.

Και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους…….τότε  Περαστικά τους, διότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε.

Ξέρω καλά, ότι όχι μόνο τα Μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. αλλά και οι σημερινοί Υποψήφιοι (επειδή τους γνωρίζω πολύ καλά) έχουν ακριβώς την ίδια άποψη.

Στο χωριό μας έχουμε μία πολύ μεγάλη λίστα προβλημάτων τα οποία έχουν γίνει χρόνια.

Η επίλυσή τους απαιτεί τις προσπάθειες σε βάθος χρόνου που υπερβαίνει κατά πολύ τη θητεία ενός Δ.Σ.

Η προσπάθεια να αποδείξουμε το αυτονόητο δεν παίρνει απλά χρόνο, παίρνει χρόνιαΠρέπει να πείσουμε κάποιους ότι το πολιτικό τους μέλλον εξαρτάται από το Σύνολο των πολιτών και όχι από τους κόλακες και τις μεγάλες "Οικογένειες".

Παράδειγμα, η αναπαλαίωση του Δημοτικού σχολείου. Είναι ένα αίτημά που παλεύουμε τα τελευταία 10 χρόνια και το ότι επιτεύχθηκε στην θητεία αυτού του Δ.Σ. δεν σημαίνει την απαξίωση των προσπαθειών όλων των προηγούμενων.

Στον σημερινό Απολογισμό θα σας περιγράψω εν συντομία τις ενέργειες που έχουν γίνει και γίνονται για την επίλυση της λίστας των προβλημάτων που προαναφέρθηκε.

Αρχίζοντας θα πρέπει πρώτα να σας επισημάνω ότι κάθε πηγή χρηματοδότησης από τον Δήμο προς τον Σύλλογό μας έχει σταματήσει τελείως και η αλλαγή της Νομοθεσίας προς το Αυστηρότερο κάνει τρομερά δύσκολη τη δουλειά του Συλλόγου σε σχέση με τις δράσεις του.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή οδήγησε σε παράλογες απαιτήσεις από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους οι οποίοι αντιμετωπίζονται πιά σαν επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι χρειαζόμαστε πιά Αδειούχο Λογιστή για την Φορολογική Δήλωση του Συλλόγου (με το ανάλογο κόστος) και ο Ταμίας μας θα πρέπει να διαθέτει εκπαίδευση Λογιστού για να καλύπτει τις βασικές ανάγκες  του Ταμείου στα πλαίσια της Νομιμότητας.

Ίσως ο Σύλλογός μας να είναι  ο μόνος (ή από τους ελάχιστους) Εξωραϊστικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που μπορεί ακόμη να είναι Νόμιμος.

Οι οικονομική κρίση οδήγησε (και δικαιολογημένα ίσως) σε αντιπαράθεση πολλές φορές το Δ.Σ. με κάποια από τα μέλη του Συλλόγου μας  για το θέμα των συνδρομών.

Δυστοιχώς τα έσοδα του Συλλόγου προέρχονται πιά σχεδόν αποκλειστικά από τις συνδρομές και χωρίς έσοδα ένας Σύλλογος δεν μπορεί να υπάρχει, γιατί όχι μόνο δεν θα είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες των δράσεων του αλλά ούτε ακόμη και αυτά τα λειτουργικά του έξοδα.

Παρά τις ανάγκες που προανέφερα η συνδρομή μειώθηκε στις αρχές της κρίσης κατά 5 ΕΥΡΩ και σήμερα πιά η συνδρομή είναι 20 ΕΥΡΩ που σημαίνει κάτι περισσότερο από 1.5 ΕΥΡΩ το μήνα.

Η αναζήτηση χορηγών ανέδειξε καινούργιους φίλους του Συλλόγου οι οποίοι κάλυψαν  με τις χορηγίες τους σημαντικό μέρος των εξόδων των Πολιτιστικών εκδηλώσεων μας, όπως ο κύριος Μαρτίνος Αθανάσιος, ο κ. Λιάκας Δημήτριος και ο κ. Μακρής Εμμανουήλ.

Στόχος μας είναι η διατήρηση  κάποιου αξιοπρεπούς ποσού στο Ταμείο του Συλλόγου με στόχο να είμαστε σε θέση εφαρμόζουμε (σε πολλές περιπτώσεις) αυτό που ονομάζουμε «Ασύμμετρη Απόδοση»,  δηλαδή συμπληρώνουμε τον Δήμο εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχει πρόβλημα έτσι ώστε με ελάχιστα χρήματα να επιτυγχάνουμε την μέγιστη απόδοση.

Παράδειγμα αυτής την στρατηγικής  είναι η περίπτωση του σχολείου όπου ο Σύλλογος συμπλήρωσε την αναπαλαίωση με δικά του έξοδα και εργασία κατασκευάζοντας την Πινακίδα και αντικαθιστώντας τον Εσωτερικό και Εξωτερικό Φωτισμό.

Τώρα απομένει η μόνωση της στέγης και προσπαθούμε να πείσουμε τον Δήμο να βάλει τα υλικά και εμείς τα εργατικά.

Μην ξεχνάμε ότι με αυτόν τον τρόπο  έχουν γίνει και όλες οι στάσεις, οι πέτρινες περιφράξεις στις παιδικές χαρές και η μεταλλική περίφραξη του γηπέδου Μπάσκετ στους Αγ. Αναργύρους.

Η προστασία του περιβάλλοντος, του Περιαστικού Δάσους, του Πράσινου κεφαλαίου του χωριού μας, των ρεμάτων, της Ιστορικής Κληρονομιάς  που μας άφησε ο ιδρώτας και το αίμα  των μεταλλωρύχων αλλά και των υποδομών, μας έφερε πολλές  φορές σε σύγκρουση με συμφέροντα και δημιούργησε καταστάσεις που έβαλαν σε ακραίες και οριακές δοκιμασίες τα μέλη μας.

Το Δ.Σ συνεχίζει  να βελτιώνει την ενημέρωση των κατοίκων του χωριού μας μέσω της Ιστοσελίδα μας (www.plakakerateas.gr) και εφαρμόζοντας την επικοινωνία με τη χρήση SMS και emails.

 Προσπάθησε με κάθε τρόπο να βελτιώσει  την ποιότητα της ζωής στο χωριό μας συμπληρώνοντας σε πολλές περιπτώσεις τις υπηρεσίες του Δήμου,  τόσο στην καθαριότητα όσο και στην συντήρηση και ανάπτυξη των υποδομών.

Ο Συνεχής καθαρισμός των Στάσεων (ένα σισύφειο  έργο), η συντήρηση και ανάδειξη  αυτών και του περιβάλλοντος χώρου είναι ένα έργο που δυστυχώς έχει πέσει όλο στους ώμους του Συλλόγου. Δυστοιχώς οι στάσεις βρομίζουν συνεχώς από κάποιους που ίσως το βρίσκουν ευχάριστο να κάθονται μέσα στη βρομιά και υποβαθμίζονται από κάποιους άλλους (ευτυχώς λίγους)  που όταν τους λείπει κάποιο υλικό το ξηλώνουν από τον εξοπλισμό των στάσεων.

Μέχρι πρόσφατα η εποπτεία των χώρων απόθεσης  των απορριμμάτων, οι παρεμβάσεις στις παράνομες απορρίψεις, η άμεση παρέμβαση σε περιπτώσεις καθυστέρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων και οι δράσεις καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων, βελτίωναν ή τουλάχιστον διατηρούσαν την εικόνα του χωριού  μας.

Δυστυχώς εδώ με αρκετούς μήνες αυτό δεν ισχύει.

Το πρόγραμμα αποκομιδής των κλαδιών και γενικά των εκτός κάδων απορριμμάτων της Δευτέρας δεν ισχύει και παρά τις καθημερινές αντιδράσεις του Συλλόγου το Χωριό μας έχει μετατραπεί σε χωματερή.

Οι εξηγήσεις των αρμοδίων δεν μας ικανοποιούν και αρχίζουμε υποπτευόμαστε ότι κάτι άλλο (προφανώς απαράδεκτο) κρύβεται από πίσω.

Εάν συλλογιστεί κάποιος ότι ταυτόχρονα με την εξαφάνιση των ανοικτών φορτηγών και του JCB εμφανίσθηκε η Περιφέρεια για την συντήρηση των δρόμων και ταυτόχρονα εξαφανίσθηκε το Grader του Δήμου τότε ίσως να αληθεύουν οι πληροφορίες  ότι η επιχείρηση «διάθεση τρίμματος στα δικά μας παιδιά» είναι σε πλήρη εξέλιξη.

 Δυστυχώς φαίνεται ότι η πίεση προς τις Δημοτικές αρχές με συνεχείς  παρεμβάσεις και επιστολές δεν φέρνει πιά το απαιτούμενο αποτέλεσμα, και δεν είναι αιτία μόνο η οικονομική κρίση. Αναγκαζόμαστε πολλές φορές να αμυνόμαστε έναντι της Δημοτικής Αρχής.

 

Τοξικά υλικά στο κέντρο του χωριού μας

Στο κέντρο του Χωριού μας και συγκεκριμένα Νοτίως του γηπέδου υπάρχουν (εδώ και πολλές δεκαετίες) μεγάλες  συγκεντρώσεις μεταλλευτικών υπολειμμάτων που τα τελευταία 10 χρόνια αυτοανφλέγονται.

Σε περίπτωση ανάφλεξης η κατάσβεση με τον συνήθη εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι αδύνατος και μόνο με μπάζωμα επιτυγχάνεται αδρανοποίηση του φαινομένου.

Πριν από μερικά χρόνια μία τέτοια ανάφλεξη εξελίχθηκε σε δασική πυρκαγιά παρά τις προειδοποιήσεις του Συλλόγου προς τον Δήμο.   

Ο γύρω χώρος θυμίζει ηφαιστειακό τοπίο με έντονη οσμή που κάνει δύσκολη την αναπνοή.

Συμμετείχαμε  ενεργά σε συνεργασίες του Δήμου μας με Καθηγητές του Πολυτεχνείου για την επίλυση του προβλήματος αλλά δυστυχώς το θέμα έχει παγώσει αφού δεν παρατηρούμε κάποια εξέλιξη των εργασιών στο χώρο παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.

 

Εξωτερικοί χώροι παιχνιδιού για Παιδιά (υπό την επίβλεψη ενηλίκων). 

Στον Χωριό μας υπάρχουν 3 τέτοιοι χώροι (κάτω Πλάκα, κεντρική Πλάκα και πάνω Πλάκα) των οποίων ο εξοπλισμός και γενικότερα ο χώρος χρειάζεται συντήρηση.

Τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει ο Δήμος μία προσπάθεια συντήρησης του Εξοπλισμού ξεκινώντας από τα παγκάκια και τα καθίσματα στις κούνιες στο χώρο της Πάνω και  Κάτω Πλάκας και τα παγκάκια στον περίβολο της Εκκλησίας των Αγ. Αναργύρων.

Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε (δημόσια) ότι θα υπάρχει συνολική αναβάθμιση των χώρων το Φθινόπωρο του 2017 κάτι που δεν έγινε.

Οι εργασίες συντήρησης στα παγκάκια θα συνεχιστούν όπως μας διαβεβαίωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Ο Σύλλογος στις αρχές του Ιουλίου με δική του πρωτοβουλία και έξοδα αντικατέστησε την τσουλήθρα στον χώρο της Κάτω Πλάκας επειδή αποτελούσε άμεσο κίνδυνο για τα παιδιά.

Σε όλους τους παραπάνω χώρους υπάρχει χαμηλός πέτρινος μαντρότοιχος ο οποίος πρέπει να συμπληρωθεί με ξύλινο φράκτη και πόρτα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Πιέζουμε σε κάθε κατεύθυνση.

 

Συντήρηση της Γέφυρας της Γ.Ε.Μ.Λ  στην κάτω Πλάκα και Περίφραξη των  σιλό.

Η Γέφυρα της ΓΕΜΛ αποτελεί Μνημείο της Νεότερης Ιστορίας του Τόπου μας και για αυτό το λόγο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρησή της.

Επίσης επειδή η συγκεκριμένη γέφυρα χρησιμοποιείται από του κατοίκους κατά τύχη δεν έχουν υπάρξει ατυχήματα.

Πλησίον της παραπάνω Γέφυρας υπάρχουν εγκαταστάσεις με σιλό μεγάλου μεγέθους και εύκολης πρόσβασης (στο επίπεδο του δρόμου). Τα ανοίγματα των σιλό αποτελούν και αυτά θανάσιμο κίνδυνο για παιδιά που παίζουν στην περιοχή ή και ακόμη για κάποιους απρόσεκτους επισκέπτες.

Για το λόγο αυτό η τοποθέτηση περίφραξης ασφαλείας και σήμανσης είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Με στόχο την υλοποίηση των παραπάνω έργων (που κατά την γνώμη μας απαιτούν ελάχιστα χρήματα) υπήρξε εκτενής αλληλογραφία και συναντήσεων με τον Δήμο, στην συνέχεια ο Δήμος πήρε την έγκριση της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων με την προϋπόθεση της εκπόνησης στοιχειώδους μελέτης (που θα μπορούσε εύκολα να γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου).  Αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ασφαλτόστρωση Δρόμων

Υπάρχει ανάγκη για ασφαλτόστρωση δρόμων σε μήκος 2000 μέτρων  εντός των ορίων του Χωριού μας.

Σε πρόσφατο  Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από τεράστια πίεση του Συλλόγου, αποφασίσθηκε η ασφαλτόστρωση 1300 μέτρων που ουσιαστικά καλύπτουν ίσως και το 80% των κατοικιών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χωματόδρομους.

Αναμένουμε την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Παρακολουθούμε το Θέμα.

 

Αποχέτευση

Το 2011 μετά από πίεση του Συλλόγου εκπονήθηκε μελέτη για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Χωριό μας.

Η μελέτη αυτή κατατέθηκε στην Περιφέρεια, στη συνέχεια η Περιφέρεια την επέστρεψε πίσω με οδηγίες για επανακατάθεση μέσω της ΔΕΥΑΤΗΛ και κάποιες διορθώσεις, κυρίως στον αριθμό των προς εξυπηρέτηση κατοικιών.

Από το 2011 μέχρι και πριν από μερικούς μήνες το θέμα είχε παγώσει και πρόσφατα μάθαμε ότι η μελέτη εξετάζεται και συμπληρώνεται από την ΔΕΥΑΤΗΛ.

Παρακολουθούμε - πιέζουμε και ελπίζουμε αυτή τη φορά να υπάρξουν εξελίξεις.

 

Πλατεία

Το Χωριό μας  δεν διαθέτει Πλατεία, φαινόμενο ίσως μοναδικό στην Ελληνική Επικράτεια.

Χώρος για την δημιουργία πλατείας υπάρχει και είναι το λεγόμενο ΤΡΙΟ το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως της Λεωφόρου Πλάκας και στο κέντρο του οικισμού μας.

Μέλη του Συλλόγου μας έχουν εκπονήσει μελέτη αναβάθμισης του χώρου αλλά και της υπάρχουσας Στοάς.

Η μελέτη αυτή έχει κατά καιρούς παραδοθεί στους εκάστοτε υπεύθυνους του Δήμου μας χωρίς όμως να υπάρχει κάποια εξέλιξη εκτός από την ένταξη κάπου ποσού σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα πριν από μερικά χρόνια. Πρόσφατα η μελέτη αυτή συζητήθηκε με τον Αντιδήμαρχο κ. Αντωνίου ο οποίος και πρότεινε την επικαιροποίηση της μελέτης και την προσθήκη ενός μικρού Υπαίθριου θεάτρου για την κάλυψη των αναγκών του Χωριού μας.

 

Ανέγερση Eξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Πλάκα

Προσπαθούμε σε κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε το επόμενο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο που θα ανεγερθεί να είναι στην Πλάκα (στο παλαιό σχολείο υπάρχει τεράστιος χώρος Ιδιοκτησίας του Δήμου), όπου θα εξυπηρετεί όχι μόνο τα παιδιά του οικισμού μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τουλάχιστον έξι  οικισμοί  θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από ένα τέτοιο Σχολείο δίνοντας λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των μαθητών στα σχολεία των πόλεων.

 

Δημοτικός φωτισμός

Μεγάλο μέρος των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού μας είναι χωρίς φωτισμό, λόγω ανυπαρξίας κολόνων και φωτιστικών σωμάτων, ή υπάρχουν φωτιστικά σώματα ανεπαρκή που χρειάζονται αντικατάσταση.

Ο Σύλλογος έχει καταγράψει όλα τα φωτιστικά σώματα που χρίζουν βελτίωσης και τα σημεία αναγκαίας Επέκτασης του Φωτισμού, τα έχει καταθέσει στο Δήμο  και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμοδίους για την βελτίωση της κατάστασης.

Επίσης  η σηματοδότηση στο γεφύρι στο Τογάνι έγινε αποκλειστικά με ενέργειες του Συλλόγου προς την Περιφέρεια και ο φωτισμός της περιοχής βελτιώθηκε με έξοδα του Συλλόγου.

 

Στοές – Εγκαταστάσεις  Μεταλλείων

Γίνονται συνεχείς επαφές με την Περιφέρεια και με Κυβερνητικά στελέχη έτσι ώστε να   εκπονηθεί μελέτη αναβάθμισης των κυριότερων  στοών και εγκαταστάσεων με στόχο την ασφαλή επισκεψιμότητα τους και την ανάδειξη της Ιστορίας του Τόπου μας, της Πλάκας Κερατέας – Λαυρεωτικής, στον οποίο εκατοντάδες Μεταλλεργάτες έδωσαν ζωή με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους στα έγκατα της γης.

 

Εφαρμογή συγκοινωνιακής μελέτης

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου εκπονήθηκε συγκοινωνιακή μελέτη για τον Οικισμό μας και παλεύουμε για την εφαρμογή της.

 

Συντήρηση – Προσθήκη Πινακίδων Οδοσήμανσης

Έχουν περάσει 14 χρόνια από την αρχική τοποθέτηση πινακίδων με  ονόματα, τους δρόμους του οικισμού μας.

Στη διάρκεια αυτού του χρονικού  διαστήματος υπήρξαν σημαντικές φθορές, οι οποίες σε συνδυασμό με κάποιες παραλήψεις, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα  στην διανομή της αλληλογραφίας μας, αλλά και σε οποιαδήποτε υπηρεσία η ιδιώτη προσπαθήσει να εντοπίσει κάποιο ακίνητο.

Ο Σύλλογος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του Δήμου στο θέμα αυτό και προτίθεται να αναλάβει μέρος των εξόδων στα πλαίσια όμως της Ασύμμετρης Απόδοσης

 

Κατολισθήσεις

Μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2016 στην περιοχή της Πλάκας Κερατέας και την εξαφάνιση της βλάστησης από τμήματα παραπλεύρως της Λεωφόρου Πλάκας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατολισθήσεων, κυρίως κοντά στο σημείο εισόδου στον Οικισμό Παλαιοκαμάριζα.

Ο Σύλλογος μας, με επιστολές προς τον Δήμο, επισήμανε άμεσα την επικινδυνότητα και η Τεχνική Υπηρεσία άμεσα έκανε αυτοψία  στο σημείο και ενημέρωσε την Περιφέρεια η οποία δήλωσε αναρμοδιότητα.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το ΙΓΜΕ, κλιμάκιο του οποίου μετά από αυτοψία εκπόνησε μελέτη την οποία κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες  στο Δήμο μας.

Από τότε το θέμα έχει παγώσει και δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησή της παρά την συνεχή παρακολούθηση και επικαιροποίηση του θέματος από το Σύλλογό μας.

 

Κτηματολόγιο

Δυστυχώς ο Δήμος δεν πρόβλεψε την κατάθεση εγγράφων στο κτηματολόγιο που να αποδεικνύουν την Νομιμότητα των ορίων του Οικισμού μας και έτσι η Ομάδα του Κτηματολογίου εμφάνισε Δασικά πολύγωνα μέσα στην καρδιά του Χωριού μας.

Ο σύλλογος χρησιμοποιώντας το αρχείο του εφοδίασε το Δήμο με τα αναγκαία έγγραφα και έτσι φαίνεται να λύθηκε το θέμα. Θα δούμε τα τελικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον όταν γίνουν οι αναρτήσεις των Δασικών Χαρτών.

Πέρα όμως από την προσπάθεια που έχει γίνει στον τομέα τής αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής στον οικισμό μας, Το Δ.Σ συνεχίζει να καταβάλει προσπάθειες και στον πολιτιστικό τομέα.

Έχει κατορθώσει να διατηρήσει την παράδοση του Πανηγυριού των Αγ. Αναργύρων (παρά τις αντίξοες συνθήκες) που κάθε χρόνο έχει και μεγαλύτερη   επιτυχία.

Προσπάθεια καταβάλλεται και στον τομέα των εκδρομών, παρά την χαμηλή συμμετοχή που έχει σαν αποτέλεσμα την κάλυψη μεγάλου μέρους των εξόδων από τα έσοδα του Ταμείου του Συλλόγου.

Η Νέα Πεζοπορική Ομάδα μας προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα.

 

Η Θεατρική μας Ομάδα είναι πιά γεγονός. Αποτελούμενη αποκλειστικά από κατοίκους του χωριού μας, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρουσιάσει τη πρώτη της παράσταση που ελπίζουμε ότι θα γίνει προς το τέλος της Άνοιξης ή τις αρχές του Καλοκαιριού.

Ο χώρος της αίθουσας του σχολείου εξοπλίστηκε με τον απαραίτητο εξοπλισμό για προβολές ταινιών και την ηχητική υποστήριξη των εκδηλώσεων μας αλλά και των προγραμμάτων γυμναστικής και χορού που γίνονται στο χώρο του Σχολείου και που ευελπιστούμε να επεκταθούν.

Τα προγράμματα αυτά όμως δεν θα γίνονταν ποτέ χωρίς την πρωτοβουλία κάποιων συμπολιτών μας που χρησιμοποίησαν με σωστό τρόπο τις κοινόχρηστες υποδομές που ο Σύλλογός μας φρόντισε και φροντίζει να είναι διαθέσιμες και ανοικτές προς όλους.

 

Με την βοήθεια τη δική σας λοιπόν, με τον εθελοντισμό σας  και όχι μόνο με την ψήφο σας ελπίζουμε η επόμενη διετία να είναι πολύ πιο αποδοτική για όλους μας.

 

Γεώργιος Μπίνταρχας  (Απερχόμενος Πρόεδρος Δ.Σ. 2016 – 2017)

Διαβάστηκε 141 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 21:15